Δικηγορικό γραφείο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Αρχείο » Παιδική πορνογραφία
Παρασκευή, 29 Σεπ 2023

Παιδική πορνογραφία

E-mail Εκτύπωση

Αντιμετώπιση Κατηγοριών άρθρου 348Α ΠΚ

Η πορνογραφία ανηλίκων αποτελεί ένα από τα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων και αυτό γιατί προσβάλει τον πυρήνα της ανηλικότητας δηλαδή την ανάπτυξη του ανηλίκου και την γενετήσια ζωή. Προσβάλει επίσης την σεξουαλική ανάπτυξη, την προσωπικότητα και την παιδική ηλικία. Το άρθρο 348Α ΠΚ αποσκοπεί στην προστασία από την οικονομική εκμετάλλευση της γενετήσιας ζωής του ανηλίκου και προϋποθέτει δόλο.

Για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας κατηγορίας σημαντική είναι η ορθή νομική προσέγγιση των πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν το αδίκημα. Δεν είναι πάντοτε ευδιάκριτο ποια από τις εκφάνσεις της πράξης έχει τελεστεί (κατοχή, θέαση, διανομή, παραγωγή κλπ).

Σημαντικό είναι να διαγνωσθεί ορθά η πράξη που τελέστηκε ώστε να αποφευχθεί η απαγγελία κατηγοριών πέραν εκείνων που στοιχειοθετούνται από τα πραγματικά περιστατικά και τις ειδικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τελέστηκε το εν λόγω αδίκημα.

Έχει παρατηρηθεί ότι πολύ συχνά η κατηγορία που απαγγέλλεται στον φερόμενο ως δράστη δεν είναι ορθή και δεν στοιχειοθετείται (ή δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις) το αδίκημα για το οποίο παραπέμπεται!

Σημαντικό είναι η υπεράσπιση να γίνεται από εξειδικευμένους στο ηλεκτρονικό έγκλημα συνηγόρους ώστε να διαγνωσθεί εξ αρχής η βέλτιστη υπερασπιστική γραμμή και να να αποφευχθούν δυσμενείς εξελίξεις ήδη σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας.

ITLawyers Εξειδικευμένοι Δικηγόροι στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα

 

ITLawyers RSS Feed

Μείνετε ενημερωμένοι με τα RSS Feed της ITLawyers.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και πληροφορίες απευθείας στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας News Reader (πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων) της επιλογής σας.

Δίκαιο & Τεχνολογία RSS
Πνευματικά Δικαιώματα RSS
Δελτία Τύπου RSS
Όλες οι κατηγορίες RSS