Δικηγορικό γραφείο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Ενημέρωση » Δίκαιο & Τεχνολογία » Άνοδος των κρουσμάτων παιδικής πορνογραφίας Διεθνώς (Ιαπωνία)
Δευτέρα, 29 Μαϊ 2023

Άνοδος των κρουσμάτων παιδικής πορνογραφίας Διεθνώς (Ιαπωνία)

Τα κρούσματα παιδικής πορνογραφίας την περασμένη χρονιά έσπασαν όλα τα ρεκόρ, σημειώνοντας άνοδο 45% στην Ιαπωνία, όπου η κατοχή βίντεο και φωτογραφιών από ιδιώτες δεν διώκεται από το νόμο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Το 2010, οι αστυνομικές έρευνες έφεραν στο φως 1.342 υποθέσεις παραγωγής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού με θέματα παιδιά μικρότερα των 18 ετών, κατά 43,5% περισσότερες υποθέσεις σε σχέση με το 2009.


Ο αριθμός των παιδιών και των εφήβων στο υλικό αυτό, που αναγνωρίστηκαν έφτασε τα 618--αύξηση που φτάνει το 52,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η αστυνομία επισημαίνει πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από τότε που άρχισε να κρατά αρχείο με στοιχεία των υποθέσεων παιδικής πορνογραφίας το 2000.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν 93 παιδιά του δημοτικού και 33 παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Συνολικά 926 άτομα προσήχθησαν ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με την έκθεση της ιαπωνικής αστυνομίας.

Περίπου το 60% των υποθέσεων (783) εντοπίστηκαν στο διαδίκτυο.

Ο νόμος που ισχύει σήμερα στην Ιαπωνία απαγορεύει μόνο την παραγωγή και την πώληση φωτογραφιών, βίντεο και άλλου υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και την κατοχή τους για εμπορικούς σκοπούς.

Η Ιαπωνία και η Ρωσία είναι οι μόνες από τις βιομηχανοποιημένες χώρες της G8 που δεν απαγορεύουν την κατοχή για προσωπική χρήση τέτοιου υλικού.

Πηγή: inews & ireporter

 

ITLawyers RSS Feed

Μείνετε ενημερωμένοι με τα RSS Feed της ITLawyers.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και πληροφορίες απευθείας στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας News Reader (πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων) της επιλογής σας.

Δίκαιο & Τεχνολογία RSS
Πνευματικά Δικαιώματα RSS
Δελτία Τύπου RSS
Όλες οι κατηγορίες RSS
  • >
  • >
  • >

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

News image

Το γραφείο μας είναι ένα από τα πρώτα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου. Νομική κάλυψη ηλεκτρονικού καταστήματος, χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής,...

περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα

News image

Η προστασία και η αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι συχνά το πιο πολύτιμο, αλλά και ευάλωτο, περιουσιακό στοιχείο κάθε εταιρείας.   Έχοντας βρει τη χρυσή  τομή μεταξύ τεχνολογίας, δικαίου...

περισσότερα

Ηλεκτρονικό Έγκλημα

News image

Το να πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς είτε την έρευνα, είτε τη δίωξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή, είναι συχνά μια οδυνηρή και τραυματική εμπειρία. Η ανάπτυξη...

περισσότερα