Δικηγορικό γραφείο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Ενημέρωση » Δίκαιο & Τεχνολογία » Παιδική Πορνογραφία: Βασικός στόχος της Ε.Ε. η ολική αφαίρεση του υλικού στην πηγή.
Παρασκευή, 29 Σεπ 2023

Παιδική Πορνογραφία: Βασικός στόχος της Ε.Ε. η ολική αφαίρεση του υλικού στην πηγή.

Στις 14 Φεβρουαρίου (2011), τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υιοθέτησαν σειρά τροπολογιών σε προτεινόμενη οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας. Οι Ευρωβουλευτές συνηγόρησαν υπέρ της αφαίρεσης του υλικού από την πηγή και εάν αυτό αποδειχθεί αδύνατο, να επιτραπεί στα κράτη μέλη να «εμποδίζουν την πρόσβαση» σε αυτό το υλικό.
Ο αριθμός των ιστοσελίδων παιδικής πορνογραφίας σημειώνει διαρκή αύξηση. 200 νέες εικόνες παιδικής πορνογραφίας ανεβαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο. Τα παιδιά που απεικονίζονται είναι όλο και μικρότερα σε ηλικία και οι εικόνες γίνονται συνεχώς πιο βίαιες.
Τα κράτη-μέλη της ΕΕ οφείλουν να διαμορφώσουν ένα νομικό πλαίσιο το οποίο θα εξασφαλίζει την άμεση αφαίρεση υλικού παιδικής  πορνογραφίας ή κακοποίησης στην πηγή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επίσης να συνεργαστεί με τρίτες χώρες για να διασφαλίσει την άμεση απομάκρυνση του υλικού αυτού από τους servers (διακομιστές) που εδρεύουν σε αυτές.
Σε περίπτωση που η αφαίρεση από την  πηγή είναι αδύνατη (π.χ. επειδή το κράτος όπου φιλοξενούνται οι servers είναι απρόθυμο να συνεργαστεί ή επειδή η διαδικασία για την αφαίρεση του υλικού από τους servers είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα), τα κράτη μέλη "μπορούν να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε αυτό το περιεχόμενο στο έδαφός τους".
Τα εθνικά μέτρα που εμποδίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες θα πρέπει να είναι ξεκάθαρα, να ορίζονται με διαφανείς διαδικασίες και να παρέχουν επαρκείς ασφαλιστικές δικλίδες, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι το «κλείδωμα» κρίνεται απολύτως αναγκαίο. Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες θα πρέπει να ενημερώνονται για το λόγο «κλειδώματος» μιας ιστοσελίδας.  Οι πάροχοι θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται για τη δυνατότητα έφεσης κατά της απόφασης.

ITLawyers RSS Feed

Μείνετε ενημερωμένοι με τα RSS Feed της ITLawyers.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και πληροφορίες απευθείας στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας News Reader (πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων) της επιλογής σας.

Δίκαιο & Τεχνολογία RSS
Πνευματικά Δικαιώματα RSS
Δελτία Τύπου RSS
Όλες οι κατηγορίες RSS
  • >
  • >
  • >

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

News image

Το γραφείο μας είναι ένα από τα πρώτα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου. Νομική κάλυψη ηλεκτρονικού καταστήματος, χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής,...

περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα

News image

Η προστασία και η αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι συχνά το πιο πολύτιμο, αλλά και ευάλωτο, περιουσιακό στοιχείο κάθε εταιρείας.   Έχοντας βρει τη χρυσή  τομή μεταξύ τεχνολογίας, δικαίου...

περισσότερα

Ηλεκτρονικό Έγκλημα

News image

Το να πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς είτε την έρευνα, είτε τη δίωξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή, είναι συχνά μια οδυνηρή και τραυματική εμπειρία. Η ανάπτυξη...

περισσότερα