Δικηγορικό γραφείο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Ενημέρωση » Δίκαιο & Τεχνολογία » Παιδική Πορνογραφία - Αξιολόγηση Πειστηρίων
Σάββατο, 09 Δεκ 2023

Παιδική Πορνογραφία - Αξιολόγηση Πειστηρίων

Η παιδική πορνογραφία αποτελεί ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα, και τούτο διότι οι δράστες τέτοιων εγκλημάτων έχουν ως υποκείμενο της εγκληματικής τους δράσης ανήλικα παιδιά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα το υλικό που εντοπίζεται και κατάσχεται από τις διωκτικές αρχές είναι πραγματικά σοκαριστικό. Παρ όλα αυτά και παρά την αναβάθμιση (σε κακούργημα) του αδικήματος  της παιδικής πορνογραφίας στις περισσότερες χώρες, εντούτοις υπάρχει και ταυτόχρονη αύξηση των περιπτώσεων κατά τις οποίες τελείται το αδίκημα.

 

Από την άλλη όλες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος διενεργεί έρευνα και παραπέμπονται στην δικαιοσύνη δεν οδηγούν απαραίτητα σε καταδίκη.

Σημαντικό ρόλο σε μια τέτοια έκβαση παίζει ο εν γένει χειρισμός της υπόθεσης από τον συνήγορο υπεράσπισης. Από την συλλογή της δικογραφίας μέχρι την διεξοδική της ανάλυση, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά πειστήρια, ένας έμπειρος συνήγορος υπεράσπισης μπορεί να διακρίνει τα σημεία / στοιχεία αυτά που μπορούν να προσβληθούν και να οδηγήσουν στην.. αθώωση.

ITLawyers RSS Feed

Μείνετε ενημερωμένοι με τα RSS Feed της ITLawyers.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και πληροφορίες απευθείας στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας News Reader (πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων) της επιλογής σας.

Δίκαιο & Τεχνολογία RSS
Πνευματικά Δικαιώματα RSS
Δελτία Τύπου RSS
Όλες οι κατηγορίες RSS
  • >
  • >
  • >

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

News image

Το γραφείο μας είναι ένα από τα πρώτα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου. Νομική κάλυψη ηλεκτρονικού καταστήματος, χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής,...

περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα

News image

Η προστασία και η αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι συχνά το πιο πολύτιμο, αλλά και ευάλωτο, περιουσιακό στοιχείο κάθε εταιρείας.   Έχοντας βρει τη χρυσή  τομή μεταξύ τεχνολογίας, δικαίου...

περισσότερα

Ηλεκτρονικό Έγκλημα

News image

Το να πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς είτε την έρευνα, είτε τη δίωξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή, είναι συχνά μια οδυνηρή και τραυματική εμπειρία. Η ανάπτυξη...

περισσότερα