Δικηγορικό γραφείο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Ενημέρωση » Δίκαιο & Τεχνολογία » Δικηγόροι - το λειτούργημα εξ αποστάσεως;
Δευτέρα, 29 Μαϊ 2023

Δικηγόροι - το λειτούργημα εξ αποστάσεως;

Η συμμετοχή των ηλεκτρονικών μέσων στην παροχή νομικών υπηρεσιών το 2019. Η τάση εν μέσω αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων το 2020.

Το 2019 διεκπεραιώσαμε το 63% των υποθέσεών μας χωρίς φυσική παρουσία των εντολέων μας στο γραφείο μας. Το ίδιο περίπου ποσοστό παρατηρούμε και το 2020. Αν εξαιρέσουμε την πρώτη (εισαγωγική) συνάντηση το ποσοστό αυτό αυξάνεται έτι περαιτέρω χωρίς να παρατηρούμε κάμψη της εμπιστοσύνης. Το ποσοστό αυτό αυξάνει σημαντικά στις υποθέσεις ηλεκτρονικού εμπορίου όμως είναι μικρότερο στις υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος. Στην δεύτερη περίπτωση διαπιστώνουμε την επιθυμία των εντολέων για δια ζώσης παροχή συμβουλών και την ανάγκη τους για εκ του σύνεγγυς διαβεβαίωση στον χειρισμό/ έκβαση των υποθέσεων. Η τάση αυτή αυξάνεται μέχρι την ημερομηνία της πρώτης ακροαματικής διαδικασίας. Συνήθως η συνάντηση για την αξιολόγηση των μαρτύρων είναι το σημείο όπου αυξάνει ο αριθμός και η πυκνότητα της φυσικής παρουσίας των εντολέων μας στο γραφείο μας.

Η πρώτη επαφή με το γραφείο μας διενεργείται σε ποσοστό 48% τηλεφωνικά και σε ποσοστό 52% μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας.

Οι επόμενες επαφές τείνουν να διενεργούνται στην συντριπτική τους πλειοψηφία με ηλεκτρονικά μέσα (email, Viber, signal κλπ).

Στην διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων (11-3/2010 – 25/4/2020) υπήρξε σχεδόν καθολική επαφή με τους εντολείς μας με ηλεκτρονικά μέσα ή τηλεφωνικά ακόμη και σε περιπτώσεις που ήταν εφικτή/νόμιμη η φυσική παρουσία των μερών.

Προκύπτει ότι η πανδημία αυξάνει κατακόρυφα την εξ αποστάσεως και με τεχνολογικά μέσα επικοινωνία και χειρισμό των υποθέσεων. Μένει να αξιολογηθεί αν θα παραμείνει η τάση αυτή καθώς και αν αυξάνεται ή μειώνεται η αποδοτικότητα στην διεκπεραίωση των υποθέσεων.

www.itlawyers.gr

ITLawyers RSS Feed

Μείνετε ενημερωμένοι με τα RSS Feed της ITLawyers.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα και πληροφορίες απευθείας στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας News Reader (πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων) της επιλογής σας.

Δίκαιο & Τεχνολογία RSS
Πνευματικά Δικαιώματα RSS
Δελτία Τύπου RSS
Όλες οι κατηγορίες RSS
  • >
  • >
  • >

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

News image

Το γραφείο μας είναι ένα από τα πρώτα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου. Νομική κάλυψη ηλεκτρονικού καταστήματος, χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής,...

περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα

News image

Η προστασία και η αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι συχνά το πιο πολύτιμο, αλλά και ευάλωτο, περιουσιακό στοιχείο κάθε εταιρείας.   Έχοντας βρει τη χρυσή  τομή μεταξύ τεχνολογίας, δικαίου...

περισσότερα

Ηλεκτρονικό Έγκλημα

News image

Το να πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς είτε την έρευνα, είτε τη δίωξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή, είναι συχνά μια οδυνηρή και τραυματική εμπειρία. Η ανάπτυξη...

περισσότερα