Δικηγορικό γραφείο

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική » Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Κυριακή, 25 Φεβ 2024

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

E-mail Εκτύπωση


δικηγορικο γραφειοΤο γραφείο μας είναι ένα από τα πρώτα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου.

Νομική κάλυψη ηλεκτρονικού καταστήματος, χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής, διαδικτυακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, ηλεκτρονικές συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών είναι μέρος μόνο των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ειδικευμένοι στο δίκαιο του διαδικτύου συνεργάτες μας.

 

Στοιχεία και Αριθμοί  για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

 • 33% των ευρωπαίων καταναλωτών ψωνίζουν σήμερα (2009) on-line, έναντι 27% το 2006.
 • Λιγότεροι λιανοπωλητές (51%) πωλούν on-line απ' ό, τι το 2006, αλλά το ηλεκτρονικό εμπόριο παραμένει το πιο διαδεδομένο δίκτυο πώλησης αγαθών από απόσταση.
 • Οι καταναλωτές συνεχίζουν να εμπιστεύονται περισσότερο τις on-line αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα με έδρα την χώρα διαμονής τους από ότι αυτά του εξωτερικού
 • Περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν την on-line διασυνοριακή αγορά προϊόντων από ότι στο παρελθόν.
 • Οι λιανοπωλητές που πωλούν διασυνοριακά ανησυχούν λιγότερο για τον αυξανόμενο κίνδυνο ηλεκτρονικής απάτης από εκείνους που δεν πωλούν διασυνοριακά.
 • Το 59% των καταναλωτών θεωρούν ότι οι λιανοπωλητές σέβονται τα δικαιώματά τους ως καταναλωτές, ενώ το 78% των λιανοπωλητών δηλώνουν ότι ενημερώνουν επαρκώς  για τις νομικές υποχρεώσεις τους,  τους καταναλωτές.
 • Το 33% των λιανοπωλητών και το 21% των καταναλωτών ξέρουν πού να αναζητήσουν πληροφορίες για τις on-line διασυνοριακές πωλήσεις και τις αγορές, αναφέροντας ότι η έλλειψη πληροφοριών μπορεί να είναι ένα εμπόδιο στο διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.
 • Το  17% των καταναλωτών και το 25% των λιανοπωλητών σκέφτονται ότι πρακτικά, όλα τα προϊόντα που πωλούνται on-line είναι ασφαλή καθώς το 48% των καταναλωτών και 55% των λιανοπωλητών σκέφτονται ότι ένας μικρός αριθμός προϊόντων αυτών είναι επισφαλή.
File:BC nBG 64px.png
 • >
 • >
 • >

Ηλεκτρονικό Εμπόριο

News image

Το γραφείο μας είναι ένα από τα πρώτα δικηγορικά γραφεία που ασχολήθηκαν με τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από τη χρήση του διαδικτύου. Νομική κάλυψη ηλεκτρονικού καταστήματος, χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής,...

περισσότερα

Πνευματικά Δικαιώματα

News image

Η προστασία και η αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι συχνά το πιο πολύτιμο, αλλά και ευάλωτο, περιουσιακό στοιχείο κάθε εταιρείας.   Έχοντας βρει τη χρυσή  τομή μεταξύ τεχνολογίας, δικαίου...

περισσότερα

Ηλεκτρονικό Έγκλημα

News image

Το να πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς είτε την έρευνα, είτε τη δίωξη για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, λιγότερο ή περισσότερο σοβαρή, είναι συχνά μια οδυνηρή και τραυματική εμπειρία. Η ανάπτυξη...

περισσότερα